header_schoenvisie_nieuws

Promese in Schoenvisie

Afgelopen maand stond Promese met haar verhaal over Omnichannel in Schoenvisie, het vakblad voor de schoenenbranche:

Logistiek totaalconcept voor de schoenenbranche

Sinds vijf jaar richt het Brabantse Promese haar pijlen op de mode- en schoenenbranche. Steeds meer (internationale) bedrijven maken gebruik van hun totaalservice: wholesale, retail en e-fulfilment onder één dak.

Promese heeft vijf jaar geleden een facelift ondergaan door als nog onbekende logistieke partij de mode- en schoenenmarkt te betreden. Toch was het een logische stap, vertelt CFO Michael Cremers aan de grote houten keukentafel in Breda, de plek waar ze ook hun klanten ontvangen. “We komen uit de Home Entertainment, een markt die net als de mode- en schoenenbranche onder druk staat. Daar hebben wij geleerd een enorme service te kunnen verlenen, ondanks de mindere marges en drukkende prijzen”. Het unieke aan Promese is dat zij initieel wholesale, retail en e-fulfilment aanbieden onder een dak, het zogenaamde Omnichannel. Vooral die combinatie biedt meerwaarde, legt collega CEO Frank Herculeijns uit. “Elke stap in de logistieke keten moet iets toevoegen vinden wij. Het proces start al bij de fabrieken van onze klanten in Azië. Vervolgens verzorgen wij het stuk wholesale en retail, maar dus ook e-fulfilment. Het gaat bij ons eigenlijk steeds een afdeling door, waardoor je niet met drie partijen hoeft samen te werken en maar één voorraad nodig hebt.”

Na een opbouwfase van vijf jaar – de heren geloven niet in een quick fix – kunnen ze ondertussen mooie resultaten laten zien. Cremers: “Voor een bekende Nederlands modeketen hebben wij recent een webshop opgezet met een snel stijgende omzet. Zij hoeven alleen hun kleding hier te stallen, wij regelen de rest. Van opslag tot alle logistieke activiteiten, maar ook productfotografie, online marketing en webshopmanagement. Onze core business is logistiek, maar wij faciliteren onze klant dus ook bij het moment waarop zijn klant mogelijk een aankoop doet. Als zij groeien, groeien wij ook. Een win-winsituatie voor beide partijen.”  Sinds deze maand is het voor merken ook mogelijk om hun assortiment via Promese virtueel te stallen in de etalages van digitale warenhuizen als Amazon en Zalando. Cremers: “Als een consument daar iets bestelt, komt het bij ons binnen. De modemarkt heeft behoefte aan goede verdienmodellen, daar zijn wij ons goed van bewust.”  Herculeijns: “Wij maken ingewikkelde marktvraagstukken simpel en delen het succes.”

Nieuws_schoenvisie_footer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *