Sale en Black Friday

Black Friday in ons Warehouse

Ook onze klanten doen mee met te gekke Black Friday acties, maar wat betekent dit nu voor een logistiek bedrijf? Een hele strakke planning en goede organisatie op de werkvloer!

Vooraf stemmen wij samen met de klant af hoeveel orders zij grofweg verwachten tijdens dit weekend. Middels deze forecast gaan wij aan slag met de planning en alle werkplekken worden verder geoptimaliseerd.

Voor veel klanten betekenen deze dagen vaak een veelvoud aan orders ten opzichte van wat ze gemiddeld per dag doen. In sommige gevallen zelfs 50 keer (!) zoveel orders dan normaal. Stel je voor dat je eerst 2 medewerkers voor een klant hebt werken en dan komen er ineens 50 keer zoveel orders binnen. Betekent dit dan 50 keer 2 medewerkers extra inzetten? Nee, dat zou ook onmogelijk zijn 😉. Dit ondervangen wij middels, software innovaties, mechanisatie en natuurlijk ook zeker wel met een aantal extra medewerkers.

Zo creëren we nu extra check-out tafels waar we de pakketten per klant kunnen verwerken en inpakken. En hebben we slimme pick-trolleys ontwikkeld met nieuwe software, die het picken bij dit soort piekvolumes makkelijker en efficiënter maakt, we kunnen dus meer orders per uur verwerken. Daarnaast zetten we natuurlijk onze sorteermachine 24 uur per dag aan.

Black Friday weekend

De vervoerders van Nederland

Ook alle vervoerders in Nederland hebben een top drukte dit weekend. Om het zo vloeiend mogelijk te laten verlopen bereiden we ons o.a. voor door karren van vervoerders in specifieke transport lanen te plaatsen. Zo kunnen alle verzendzakken en pakketten heel overzichtelijk door de vervoerders van hun transport laan opgehaald worden.

Maar zonder ons fantastische personeel zijn we natuurlijk nergens. Iedereen steekt de handen uit de mouwen en ook al het kantoorpersoneel en indirecte warehouse personeel helpt het gehele weekend mee om te knallen voor onze klanten. Met goede muziek (iets meer volume dan normaal), strakke en goede voorbereidingen, gemotiveerde mensen en een heerlijke lunch georganiseerd door HR, knallen wij dit Black Friday weekend tot een succesvol weekend.

Want zelfs tijdens zulke spectaculaire dagen, mogen de consumenten verwachten dat wij waarmaken, wat hen wordt beloofd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *