Business case 1 Promese Logistics Eindhoven

Omnichannel (webshop & wholesale) 


Een internationaal hip en onderscheidend schoenenmerk heeft recent besloten haar contract wederom te verlengen en haar volledige logistieke keten door Promese te blijven laten verzorgen. We verzorgen al enkele jaren voor hen de logistieke dienstverlening, zowel business to business als business to consumer, wereldwijd.

Doordat wij gespecialiseerd zijn in OmniChannel logistiek, zijn wij in staat om hele grote volumes dagelijks te verwerken, maar ook orders met 1 artikel en 1 stuk daarvan en dat tot s ‘avonds laat. En dat alles vanuit 1 voorraadlocatie. Dat betekent dat de webshop alle artikelen tot haar beschikking heeft en dat resulteert dan weer in een hogere slagingskans (en dus hoge conversie) voor uw klant.

Promese is gewend om artikelen te sturen naar al uw wholesale klanten, Bijenkorf, Wehkamp, boetieks in alle steden, Gallery Lafayette, Selfridges, Zalando, met al hun specifieke verzendinstructies en tegelijkertijd sturen wij een mooi pakketje naar uw consument thuis.

Promese is een van de weinigen die dit echt beheerst in het logistieke landschap. Tot s ’avonds laat besteld en toch nog verzonden en tegelijkertijd trailers vol naar allerlei winkelketens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *